Opening 2015

Igår gick startskottet för Unescos generalkonferens 2015!
Generalkonferensen är Unescos högst beslutande organ och ses vartannat år. Medlemsländerna sluter samman under 15 dagar i Unescos lokaler i Paris för att gå igenom kommande program, budget och val till Unescos kommittéer.

En del av Sveriges delegation, med delegationsledare och utbildningsminister Gustav Fridolin i spetsen åkte ner till Paris sent på tisdagskvällen, redo för ett par fullspäckade dagar med sidoevenemang med fokus på bland annat HBTQ-frågor och yrkesutbildning. De nordiska länderna håller även i en nordisk mottagning ikväll där gästerna, bland annat Unescos generaldirektör Irina Bokova, kommer att ha chans till nätverkande. En övergripande punkt på Sveriges dagordning under konferensen är att uppmärksamma medlemsländerna på Sveriges kandidatur till FN:s säkerhetsråd under perioden 2017-2018!

Följ @UnescoSverige på Twitter, och håll koll på den internationella hashtagen #38GC eller #unesco38c för att hålla dig uppdaterad om senaste nytt, eller följ den svenska delegationen under hashtag #38GK! Svenska Unescorådets facebooksida (här) samt Facebooksidan för Sveriges permanenta delegation i Paris (här) kommer även de att flitigt uppdateras med senaste nytt.