Idag den 16 mars kommer Svenska Unescopriset delas ut till årets vinnare UNESCO Creative City Östersund och Region Jämtland Härjedalen. Vinsten offentliggjordes i förra veckan och har fått många positiva reaktioner, inte minst lokalt i Östersund med omnejd.

 

Bild från Stortorget under Unesconätverket Creative Cities årsmöte i Östersund 2016
Bild från Stortorget under Unesconätverket Creative Cities årsmöte i Östersund 2016. © UCCN Östersund

Östersund och Region Jämtland Härjedalen får priset för sitt arbete i Unesconätverket Creative Cities, som förenar städer där kreativitet är en nyckelfaktor för hållbar utveckling. Östersund och Region Jämtland Härjedalen är medlemmar inom gastronomi, ett av nätverkets sju kreativa områden. Prisutdelningen äger rum under vårt årliga möte med Unesco-Sverige, där Unescointresserade och representanter för organisationer i vårt nätverk närvarar.

Bilder och kommentarer från det årliga mötet och prisutdelningen kommer läggas upp på #unescosverige på vår Twitter och Instagram (@unescosverige).

Bland talarna på det årliga mötet finns Eva Friman, föreståndare för SWEDESD och statssekreterare Per Olsson Fridh, Kulturdepartementet. Inte minst kommer också Dag Hartman, projektledare för internationella projekt i Region Jämtland Härjedalen, berätta om arbetet i Unesconätverket Creative Cities och om vinsten av Svenska Unescopriset.