Bild över de globala målen

I år firas FN-dagen, som är måndagen den 24 oktober, på Södra Teatern i Stockholm. Svenska Unescorådet tillsammans med resten av FN-familjen bjuder in gymnasieklasser i Stockholmsområdet att delta vid föreläsningar och workshops både för elever och lärare på årets tema Globala målen för hållbar utveckling.

Huvudtalare för dagen är Staffan Lind, skribent och föreläsare med fokus just på globala utvecklingsfrågor. Under eftermiddagen kommer även dansgruppen ENOUGH framträda precis som rapparna Arnold Kisisua och Joël Maya från Kista.

Antalet platser är begränsade så anmäl dig och din klass nu. Sista anmälningsdag är 17 oktober. Här hittar du inbjudan till FN-dagen samt information till hur du anmäler dig och din klass.

De globala målen är 17 mål som världens ledare har förbundit sig till för att utrota extrem fattigdom, minska ojämlikheter och orättvisor i världen och att lösa klimatkrisen till år 2030.

Vill du veta mer om de globala målen? Då hittar du mer information här. Och här finns material om de globala målen för dig som lärare att använda i din undervisning.