För att fira dagen för kulturell mångfald, dialog och utveckling arrangerar KLYS, Konstnärliga och Litterära Yrkesutövares Samarbetsnämnd, i samarbete med Svenska Unescorådet och med stöd av Statens Kulturråd i år en heldagskonferens om kulturell mångfald. Under dagen samlas Sveriges kulturskapare och några av landets främsta kulturpersonligheter och debattörer för att utforska begreppet ”kulturell mångfald”. Det kommer att diskuteras hur vi själva kan arbeta för att stärka mångfalden av kulturella uttryck, såväl ett historiskt som politiskt perspektiv tillsammans med den handfasta verksamhetens erfarenheter och lärdomar.

GetAttachment.aspx

Talare under konferensen är bland andra Alexandra Pascalidou, journalist och programledare i radio och teve, Mats Söderlund, poet, författare, Ordförande i KLYS, Ledamot i Svenska Unescorådet, f.d. ordförande i Sveriges Författarförbund och Amelie von Zweigbergk, Sveriges representant i Unescos styrelse.

Under konferensen kommer det ges utrymme för samtal och erfarenhetsutbyte mellan såväl deltagare som talare. På programmet för dagen står även ett kvällsprogram med middag och teaterföreställningen ”Lammungarnas fest”, Suzanne Ostens hyllade avgångsföreställning.

Se fullständigt program och anmäl dig till konferensen här!

Dagen för kulturell mångfald, dialog och utveckling firas för att skapa förståelse och sprida kunskap om vikten av kulturell mångfald och hur vi ska leva i interkulturell samlevnad. Med denna dag uppmuntras människor runt om i världen till att stödja pluralism och skapa interkulturell dialog.