Hur är det att praktisera på Svenska Unescorådet? Denna höst har vi studenter från Linköpings och Stockholms universitet som gör sina praktikterminer hos oss.

Nu finns även chans för dig som vill praktisera hos oss i vår att söka praktikplats. Ansökningsperioden pågår till den 22 oktober.

Möt Nurfer Aslan

-Jag heter Nurfer och studerar masterprogrammet i Internationella och Europeiska relationer vid Linköpings universitet. Sedan augusti 2023 har jag haft nöjet att genomföra min praktik hos Svenska Unescorådet.

Under min tid här får jag en djupare inblick i kommunikationsaspekterna och hur man effektivt formulerar budskap på olika plattformar. Dessutom får jag möjligheten att fördjupa min förståelse för Unescos verksamhet. Att vara direkt involverad i arbetet ger mig en unik förståelse för organisationens viktiga uppdrag. Det är också inspirerande att se hur Unesco samarbetar med andra FN-organ, vilket har utökat min insikt om FN-familjens omfattande arbete. Det är särskilt givande att kunna bidra till och lära mig mer om det internationella och nationella nätverket som Unesco är en del av. Jag ser fram emot att fortsätta min praktik här och utveckla mina färdigheter inom internationella relationer och kommunikation, samtidigt som jag bidrar till Unescos värdefulla arbete.

-Om du har ett intresse för Unesco, för FN och dess globala arbete ska du inte missa att söka praktik hos Svenska Unescorådet. Du får möjligheten att vara en del av Unesco och FN:s arbete inom internationella relationer och samtidigt bidra till Unescos strävan efter en bättre framtid.

Möt Mirna Zaia

-Mitt namn är Mirna och jag studerar statsvetenskap och internationella relationer på Stockholms universitet. Som praktikant på Svenska Unescorådet har jag fått vara en del av det vardagliga och det långsiktiga arbete som bedrivs. Mina arbetsuppgifter består bland annat av att förbereda underlag inför en världsgeneralkonferens som Unesco har i år, det har varit väldigt spännande och lärorikt att få vara involverad i arbetet. Jag har även fått chansen att delta på spännande möten och seminarier med externa aktörer som Svenska Unescorådet samarbetar med. Dessutom får jag arbeta självständigt i egna projekt som exempelvis ett projekt för att främja ungdomsorganisationers engagemang i Unesco. Praktiken har gett en större förståelse för Unesco som organisation men också en djupare inblick i hur Sverige arbetar med Unescofrågor. Jag känner mig alltid delaktig och välkommen och ser fram emot en spännande höst.

-Jag rekommenderar alla som har ett intresse för FN-systemet och internationella frågor, och vill lära sig mer om Unescos värdegrunder, att söka praktikplatsen.

Är du intresserad av att praktisera på Svenska Unescorådet? Ansök senast  senast den 22 oktober 2023.

Regeringskansliet | Praktik inom kommunikation till Svenska Unescorådet i Stockholm – vårterminen 2024 (reachmee.com)

Regeringskansliet | Praktik på Svenska Unescorådet i Stockholm – vårterminen 2024 (reachmee.com)