Amelie von Zweigbergk i talarstolen, Marie-Héléne Ahnborg (Svenska Unescodelegationen) och Irina Bokova
Amelie von Zweigbergk i talarstolen, Marie-Héléne Ahnborg (Svenska Unescodelegationen) och Irina Bokova

Den 8-14 oktober pågår fotoutställningen Rites of life på Unescos högkvarter i Paris. Utställningen är organiserad av den Svenska Unescodelegationen, och består av bilder tagna av den svenska fotografen Anders Ryman. I över sju år har han rest världen runt för att fotografera riter och ceremonier som markerar avgörande tillfällen i människors liv.

Unescos generaldirektör Irina Bokova invigde utställningen och uttryckte sin tacksamhet över Sveriges initiativ till utställningen. Hon menade att utställningen passar bra in i det arbete som Unesco utför och välkomnade Sveriges förväntade entré i Unescos styrelse 2013 -2017. Därefter uttryckte Sveriges styrelsekandidat, Amelie von Zweigbergk, sin glädje över att få stå värd för utställningen. Hon förklarade också betydelsen av den svenska traditionen med studentexamen, som fotograferats av Ryman, och betonade vikten av att komma ihåg att riter och ceremonier utvecklas och förändras över tid.

Fotografen Anders Ryman som också var på plats berättade om sina världsomspännande äventyr och det långa arbete som lett fram till de utvalda fotografierna. Invigningen följdes av en uppskattad mottagning där ett hundratal inbjudna gäster från framförallt Unescos olika permanenta delegationer och sekretariat deltog.

Läs mer på: www.livetssteg.se