Internationella Lärardagen

Idag är det Unescos Internationella lärardag. Unesco uppmärksammar sedan 1994 lärarnas avgörande betydelse i samhället. ”Stärk lärarna för att bygga hållbara samhällen” är 2015 års tema för Internationella lärardagen.

Årets tema är viktigare än någonsin då nya siffror från Unescos institut för statistik visar att det kommer att behövas 12,6 miljoner nya lärare fram till 2030 för att uppnå det nya hållbara utvecklingsmålet som precis antogs av FN:s generalförsamling. Målet innebär att alla barn ska ha rätt till minst 12 års utbildning. Lärarnas roll är helt avgörande för att uppnå ett hållbart samhälle, vilket Unesco vill uppmärksamma med årets tema för Internationella lärardagen.

Utbildningen för alla är Unescos största program och arbetet inriktas på att skapa möjligheter till kvalitativt och livslångt lärande för alla.

Unescos Internationella lärardag uppmärksammas i olika länder världen över, bland annat i Indien, Australien, Madagaskar och Italien. Svenska Unescorådet uppmärksammar bland annat dagen genom en debattartikel i Uppsala Nya Tidning. Läs här!